Ver-/uitbouw woonboerderij Mastbosch

Deze bestaande boerderij is herbouwd in 2004. De boerderij uit de 19de eeuw is volledig gemoderniseerd. De bestaande woning had een relatief gesloten karakter door kleine donkere kamers.
Het idee voor de nieuwe renovatie was simpel: een connectie zoeken met de prachtige omliggende natuur. Een paar rustige elementen hebben gezorgd voor het nieuwe karakter van de woonboerderij.
De woning is rigoureus aangepakt, maar ook het bestaande karakter is behouden. Het concept van een aantal grote herhalende gevel sparingen, afgewerkt met verticale donkere houtdelen, keert meerder malen terug in het nieuwe ontwerp. Deze elementen komen terug in de garage, keuken, atelier en paviljoen. De elementen zijn voorzien van grote glaspartijen die de woning een open karakter geven.

Om de entree te markeren hebben we gebruik gemaakt van een ‘betonlook’ composiet element. Dit element loopt door van binnen naar buiten en begeleidt op deze manier de binnenkomst. In de entree is de verdiepingsvloer gedeeltelijk en de zolder verwijderd, zodat de hoogte van de woning ervaren wordt. Licht en ruimte wordt op deze manier toegelaten in de woning.

De keuken is het hart van deze woning. De volledige hoeken van de ruimte zijn open te zetten doormiddel van een grote schuifpui. De open hoek wordt versterkt door een stalen poortconstructie welke ‘landt’ in het betonlook composiet element. Door deze toepassing in combinatie met de vloerafwerking loopt het terras van binnen door naar buiten.  Onderbroken door de gashaard, waar wederom het zwarte hout als element van buiten naar binnen door loopt.

Een project waar met veel plezier aan gewerkt is. Het heeft geresulteerd in een eindresultaat waar we trots op zijn!