Uitbreiding slaapkamers op verdieping

De bewoners van deze woning aan de Erasstraat in Kaatsheuvel hebben ons gevraagd om de stukken uit te werken voor een vergunningsaanvraag voor een nieuwe verdieping boven de bestaande achteraanbouw.

De basis van het ontwerp van de uitbreiding voor deze bestaande woning is om zoveel mogelijk de details van de woning intact te houden en binnen twee fijne slaapkamers toe te voegen op de achteraanbouw. Om voldoende daglicht in de slaapkamers te krijgen en het beeld te behouden. Is er gekozen om twee identieke ramen in de achtergevel te maken en om twee dakramen halverwege het dakvlak toe te voegen.

Voor het vergunningstraject hebben we gezien de afstand tot aan de Drunense Duinen (Natura 2000) gebied ook de stikstofdepositie berekening verzorgd. Ook voor dergelijke ‘relatief’ kleinere verbouwingen is dit benodigd omdat de hoeveelheid aan verwarmde ruimtes toeneemt. Omdat we het oude dak hebben vervangen voor een nieuwe opbouw die goed ge├»soleerd is, hebben we dit verwerkt in het stookgedrag van de woning. Daardoor blijft het totale gasverbruik en daarmee de stikstofuitstoot onder de huidige uitstoot van de woning.

De bouw is uitgevoerd door bouwbedrijf Brekelmans uit Kaatsheuvel en de opdrachtgever heeft veel werkzaamheden zelf uitgevoerd.