Nieuwbouw gastenverblijf Mastbosch

Tijdens de verbouwing van de boerderij in 2004 is er op een prachtige plek in het bos, een ‘tijdelijk’ houten chalet geplaatst. In de loop van de tijd is dit in verval geraakt maar wel blijven bestaan. Door de unieke plek in het bos, is er gekozen om op de huidige plek een nieuw paviljoen te ontwerpen. Dit paviljoen is tot op heden functionerend als gastenverblijf.

Het uitgangspunt voor dit ontwerp is een eenvoudig maar opvallend gebouw. De eenvoudige vorm in combinatie met de gekozen materialisatie vormt een relatie met de dichtbijgelegen woonboerderij, maar heeft door de specifieke eigenzinnige details duidelijk een ander karakter.

Er is gekozen om het zwarte hout over zowel de gevel als het dak door te laten lopen, waarbij de houten afwerking strak op elkaar aansluit. Vanaf een afstand oogt het geheel als een zwart blok waarbij de entree gemarkeerd wordt door het blanke eikenhout. Het blanke eikenhout loopt vanuit de gevel van de entree door naar het interieur waar het dient als vaste kastenwand.

Vanuit de zithoek is er aan de achterzijde een grote pui gecreëerd.  Hier opent het paviljoen zich richting de prachtige plek in het bos.