Villa Nieuwe Warande Deelplan II

Net ten noorden van Tilburg is er een nieuw plangebied Buitengoed Nieuwe Warande. Deze bouwgrond wordt ter beschikking gesteld vanuit ruimte voor ruimte, in dit plangebied is er ruimte voor een individuele architectuur per woning.

De basis van het ontwerp: Een passieve woning. Dat betekend specifiek toegepaste ontwerpkeuzes. Zo zijn er bijvoorbeeld veel raampartijen gericht op het zuiden, om in de winterdag zoveel mogelijk daglicht en daarmee warmte naar binnen te halen. In de zomer houden we deze warmte tegen door de grote overkapping aan de zuidzijde en het overstek van het dakvlak.

De basis van de woning is wit gestuukt met accenten van zwart-grijze kozijnen, de aanbouwen worden geaccentueerd door een composiet hout-look gevelafwerking. Hier is voor een vol composiet gekozen, zodat detaillering ondanks het composiet heel zuiver blijft.

Om de entree te markeren hebben we deze hout-look composiet gebruikt om een warme binnenkomst naar de voordeur te creëren. In de hal is de volledige hoogte van de woning benut. Hierdoor ontstaat er een ruime, licht en open binnenkomst.