Heistraat uitbreiding thuis-kantoor

In de Covid-19 periode is thuiswerken meer en meer aan de orde, zo ook voor onze opdrachtgevers aan de Heistraat. Om prettig thuis te kunnen werken en in een rustige omgeving met kinderen ook online-meetings te kunnen, heeft DDI de vraag gekregen om een verbouwing te realiseren die dit mogelijk maakt.

De huidige woonkamer en keuken zijn sterk naar de achtertuin gesitueerd, de zijkant van het perceel aan de huidige erker worden verder niet echt benut.
Om de kracht van de huidige keuken en woonkamer intact te laten hebben we de uitbouw gesitueerd aan de zijkant van de woning. Op deze manier wordt de kracht van het perceel nog meer benut en ontstaat er gelijk een prettige extra tuinkamer naast het benodigde thuiskantoor. Het thuiskantoor is aan de straatzijde, tevens de noordzijde gesitueerd zonlicht altijd indirect aanwezig is en geen hinderlijke situatie op het beeldscherm geeft.

Qua architectuur is er een aansluiting in kleurstelling met de bestaande woning, maar hebben we gekozen voor een lange betonsteenstrip met een geëmailleerd kleurpatroon in rood-tinten. In relatie met een hogere groene border, een glazen pui en vaste zonwering is er een echte aanvulling met een ander karakter op het bestaande woonhuis gekomen.