Willem Jan van Ginkel

Architectuurstudio van Ginkel is een jong architectenbureau gevestigd te Kaatsheuvel. Wij zijn dan ook voornamelijk actief in de directe omgeving van Kaatsheuvel – Tilburg, zoals de Moer, Waalwijk, Waspik, Berkel-Enschot, .. Maar wij gaan graag voor u deze grenzen over.

In 2016 heb ik mijn Architectuur titel behaald aan de academie van bouwkunst te Tilburg en in het voorjaar van 2018 de keuze gemaakt om een eigen architectenbureau op te zetten. Dit doe ik samen met Bjorn Hendriks (Architectuurstudio Hendriks) onder de gezamenlijke naam Dutch Design Initiative. Ten tijde van de studie ben ik werkzaam geweest bij diverse architectenbureaus en uiteindelijk vier jaar gewerkt bij een ingenieurs bureau in Eindhoven.

Mijn kracht als architect komt tot uiting in de unieke architectuur die we keer op keer maken.
In deze unieke architectuur zijn wel ervaringen terug te vinden vanuit eerdere projecten, alleen vertaald naar de specifieke wensen van de opdrachtgever. Ik neem u dan ook graag mee naar projecten die we reeds gerealiseerd hebben om de mogelijkheden te laten zien. Ondanks dat we alles in 3D uitwerken, blijft de ervaring met materialisatie, licht, akoestiek en ruimte het beste te ervaren door dit zelf te ontdekken.

Naast dat we in Nederland actief zijn in de exclusieve woningbouw, kleine verbouwingen en zakelijke opdrachtgevers zoals FrieslandCampina, richten we ons ook op projecten in derde wereld landen en op gebieden waar humanitaire hulp nodig is in de vorm van architectuur.
In deze passie ligt de oorsprong van de samenwerking tussen Bjorn en mij.