Architect

Willem Jan van Ginkel

Architect Willem Jan van Ginkel heeft eigenlijk van kinds af aan al een voorliefde voor architectuur. Al toen zijn ouders bezig waren met het bouwen en verbouwen van zijn ouderlijk huis, was hij bovengemiddeld geïnteresseerd in de totstandkoming van het geheel. Ook liet hij met potlood en papier in zijn hand soms geen spaan heel van openbare gebouwen die wat hem betreft beter konden worden ingedeeld. Hij is inmiddels dankzij zijn Bachelor Bouwkunde en Masteropleiding Architectuur goed onderlegd en combineert dat met zijn open en ontvankelijke karakter. Een combinatie die van Willem Jan de ideale sparringpartner maakt in de zoektocht naar hét ideale bouwwerk. 

Willem Jan – je mag hem ook Willem noemen – streeft geen specifieke huisstijl na, daarvoor vindt hij de wens van de opdrachtgever simpelweg te belangrijk. Hij is van mening dat geen twee opdrachten hetzelfde zijn, aangezien iedere wens en iedere klant weer uniek is. En in uniciteit blinkt hij uit. Hij denkt mee, vraagt door en gaat daarmee op zoek naar dat wat de klant uiteindelijk écht blij gaat maken. Vanuit daar adviseert hij, tekent hij nauwgezet en creatief de concepten uit en is hij betrokken vanaf die eerste schets tot aan de uiteindelijke realisatie van de bouw.

Dat meedenken, adviseren, uittekenen en het uiteindelijk realiseren van de droom van opdrachtgevers, daarvan gaat het bloed van Willem Jan sneller stromen. En die intrinsieke motivatie is volgens hem zelf ook de ultieme katalysator voor zijn creativiteit en bevlogenheid als architect.


06 – 41 55 62 77
willem@ddi.email