Jorn Gelderblom is geboren en opgegroeid in Tilburg. Als Jorn zichzelf mag typeren, omschrijft hij zichzelf als een spontaan, sportief en ondernemend persoon, die betrokken en gedreven is. ‘Als ik ergens voor ga, dan wil ik dit tot een succes brengen’. Hockeyen, wielrennen of mountainbiken, Jorn geniet van sport in zijn vrije tijd.

In 2021 heeft Jorn zijn Master Architecture, Urbanism & Building Sciences aan de TU Delft afgerond. ‘Architectuur is een prachtig vakgebied. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Naast creativiteit is het handig als je technisch onderlegt bent en communicatief vaardig. Deze drie factoren gecombineerd, maken dat het samenwerken met de klant mij energie oplevert’. Met name het communicatieve en sociale aspect benadrukt hij. Zonder een goed gesprek en de juiste vertaalslag van woorden naar vorm, waarmee het ontwerp ruimtelijk inspeelt op de behoeft van de gebruiker, mis je naar zijn idee de essentie van architectuur.

Het zal je daarom ook niet verbazen dat Jorn zijn Master aan de TU Delft met beiden benen op de grond is blijven staan. Geen iconische architectuur voor hem, maar architectuur waarin de behoefte en het gebruik van ‘de mens’, het individu dat functioneert in het grotere geheel, centraal staat. Jorn heeft zich door de jaren heen met name gefocust op onderzoek naar het creëren van de juiste architectonische randvoorwaarden voor het goed laten functioneren van onze samenleving.

Zelf heeft hij tijdens zijn afstuderen een inclusieve samenlevingsvorm ontworpen voor ouderen met een vorm van dementie. Jorn: ‘Een confronterend, maar vooral inspirerend en erg dankbaar project’.

Met deze kennis opzak is hij na zijn studie opzoek gegaan naar een vlot en inspirerend architectenbureau. Een bureau met een team waarbij ze met beide benen op de grond staan en van aanpakken weten. Sinds begin 2022 is Jorn werkzaam bij DDI Architecten.


06 – 43 46 06 67
jorn@ddi.email