Over Architectenbureau DDI

Het architecteninitiatief dat iedere (ver)bouwdroom verwezenlijkt.

Architectenbureau DDI (Dutch Design Initiative) is ontstaan vanuit een team van architecten dat meedeed aan de zogeheten ‘Product Innovation Challenge’, waarbij we met ons project ‘A dime for a house’ tot de finale doordrongen. Van dat team bleven twee architecten – huidige eigenaren Bjorn Hendriks en Willem Jan van Ginkel – met elkaar samenwerken. In deze samenwerking zijn de maatschappelijke projecten blijven voortbestaan en zijn (om)bouwprojecten in de industriële en particuliere sector toegevoegd.

Vanuit de wens van de opdrachtgever en in nauwe samenwerking met elkaar gaan we bij DDI altijd voor het resultaat dat dromen verwezenlijkt.


Onze visie op architectuur

In tegenstelling tot veel architecten, zijn wij er niet mee bezig om een handtekening achter te laten die onze bouwwerken kenmerken. Onze enige zorg is het tevreden stellen van de opdrachtgever. En daarvoor gaan wij op zoek naar de vraag achter de vraag. Voordat we het eerste concept uittekenen, gaan we in gesprek met de opdrachtgever. Tijdens die gesprekken gaan we op zoek naar de essentie van de vraag en droom. En die essentie is altijd de basis voor het ontwerp- en bouwproces. Door op die manier onze architectonische projecten te ontwikkelen, bouwen we niet zomaar prachtige bouwwerken, maar verwezenlijken we dromen.

Het perfecte team

Samenwerken is de basis voor het succes van onze projecten. Iedereen bij DDI heeft zijn eigen expertise. De lijntjes tussen de architecten bij DDI zijn erg kort en in belang van de klant complementeren we elkaar waar nodig.