Ver-/uitbouw woonboerderij Mastbosch

Deze bestaande boerderij is herbouwd in 2004 en een vervanger van een boerderij uit de 19e eeuw. Hierdoor heeft de woning een relatief gesloten karakter en donkere kamers, het concept is om hier een moderne woonboerderij van te maken met een paar eenvoudige rustige elementen.

Hiervoor is er gekozen om de gehele woning vrij rigoureus aan te pakken en de gevel te doorbreken met een aantal herhalende sparingen afgewerkt met verticale houten delen. Welke ook terugkomen in de nieuwe aanbouwen zoals de garage, de keuken en het paviljoen verder op het terrein.

Om de entree te markeren en licht en ruimte toe te laten in de woning hebben we gebruik gemaakt van een ‘betonlook’ composiet element welke van binnen naar buiten doorloopt. In de entree is de verdiepingsvloer gedeeltelijk en de zolder verwijderd. Zodat de hoogte van de woning ervaren wordt.

De keuken is het hart van deze woning, door de open hoek in de pui en de staalconstructie welke landt in de een ‘betonlook’ composiet element, loopt het terras van binnen door naar buiten. Onderbroken door de gashaard, waar het zwart hout als element van buiten naar binnen door loopt.