Verbouw woonboerderij ‘Starwoods’

Deze bestaande boerderij had een traditionele opbouw met een voorhuis en schuur met hooizolder.
Het concept is om deze woning te transformeren naar een moderne woonboerderij, waarbij het achterhuis juist ingezet word om te wonen. Het bestaande voorhuis blijft intact als gastenverblijf.

Omdat het achterhuis en het dak on-geïsoleerd was, hebben we er als het ware een nieuwe schil overheen gelegd, waarin een duidelijk onderscheid tussen het voorhuis en nieuwe achterzijde ontstaat.

Om de achtergevel verder te moderniseren hebben we gekozen voor twee grote glazen puien onderbroken door een schoorsteen, welke ruimte geeft voor een kleine lift. Hierin bevindt zich ook de vide, zodat de kapconstructie en de onderzijde van de nok zichtbaar wordt.

Op de verdieping achter de vide bevindt zich de grote slaapkamer, waar de lift op uit komt. Ook in de slaapkamer is een grote glazen pui voorzien, vanuit hier kijk je in de woonkamer en verder door de achtergevel naar de weilanden.