Nieuwbouw gastenverblijf Mastbosch

Tijdens de verbouwing van de boerderij in 2004 is er op een prachtige plek in het bos een ‘tijdelijk’ houten chalet geplaatst. In de loop van de tijd is dit in verval geraakt maar wel blijven staan. Vanwege de unieke plek in het bos en de aankomst over de oprit is er voor gekozen om op deze plek een nieuw paviljoen te ontwerpen als gastenverblijf zijnde.

Het uitgangspunt voor dit ontwerp is een eenvoudig maar opvallend gebouw. Welke in materialisatie een eenheid vormt met de te verbouwen boerderij, maar duidelijk een andere karakter heeft.

Daarom is er gekozen om het zwarte hout over zowel de gevel als het dak door te laten lopen in strakke aansluiting. Vanaf een afstand oogt het geheel als een zwart blok waarbij de entree gemarkeerd wordt door het blanke eikenhout. Het blanke eikenhout loopt vanuit de gevel van de entree door naar het interieur waar het dient als vaste kastenwand.

Vanuit de zithoek is er aan de achterzijde een grote pui gecreëerd, hier opent het paviljoen zich richting de prachtige plek in het bos.